"Aql – insonni inson qiladigan eng katta boylikdir." — Forobiy

Universitet kutubxonasi

Bijg'ish mahsulotlarini texnik-kimyoviy nazorati

Bijg'ish mahsulotlarini texnik-kimyoviy nazorati

Yuklab olishlar

Bijg'ish mahsulotlarini texnik-kimyoviy nazorati o'quv qo'llanma «Bijg'ish va mahsulotlarini texnik-kimyoviy nazorati» fanidan 5321000 oziq-ovqat texnologiyasi (qand va bijg'ish mahsulotlari texnologiyasi) xamda 5322600 vinochilik texnologiyasi ta'lim yo'nalishi bo'yicha tahsil olayotgan bakalavr yonalishi bo'yicha oliy o'quv yurtlarining o'quv rejasiga muvofiq tuzilgan. O'quv qo'llanmada metrologiya, standartlashtirish sertifikatlashtirishning o'rni va ahamiyati, xom-ashyo va tayyor mahsulotlardan namunalar olish, fizik-kimyoviy, mikrobiologik va organoleptik tahlil usullari hamda spirt, sharob va pivo ishlab chiqarishdagi nazoratlar ko'rib chiqilgan. O'quv qo'llanmani ma'lum bir bo'limlarni yozishda "Bijg'ish mahsulotlarini texnik-kimyoviy nazorati " faniga qo'shni kursda keltirilgan materiallar tarkibini inobatga olindi: Oziq-ovqat mikrobiologiyasi, Alkogolli mahsulotlar xom-ashyosi, Ampelografiya. O'quv qo'llanmada nazorat qilishning mohiyatini chuqurroq o'rganish maqsadida tegishli kurslar materiallari qisqartirilgan holatda keltirilgan.